Měsíc prosinec se ujal vlády a my v naší školičce jsme všechno chystali na příchod Mikuláše. Společně s dětmi jsme vyzdobili prostory školky v duchu blížících se nejkrásnějších svátků v roce – Vánoc.

První akcí byla návštěva Mikuláše s tlupou čertů a andělů v naší školce. Děti zarecitovaly básničky a byly obdarovány sladkostmi. Na závěr ještě zatančily „Čertí tanec“. Další akcí byla návštěva brněnské filharmonie, kde děti zpívaly známé písničky a hrály na různé hudební nástroje a tančily. Jako každý rok i letos jsme uspořádali v obou našich třídách vánoční posezení pro rodiče. Děti zahrály připravené pohádky a společně s rodiči si vyrobily v malé dílničce dáreček. „Písničkové tetiny o Vánocích“ byl pořad povídání o tom, co souvisí s obdobím Vánoc. Zajímavostí bylo, že se děti seznámily s novým hudebním nástrojem, který se jmenuje fanfrnoch.

Také výstava v DDM byla velice pěkná. Obdivovali jsme rozmanitost vánočních dekorací a perníčků. Vánoční nadílka v obou našich třídách byla bohatá a o to větší byla radost, když každé dítě našlo pod stromečkem malý dáreček.

V prvním lednovém týdnu jsme zhlédli pohádku „V bílém kožíšku“. Pohádka nás zavedla do krajů, kde vládne krutá zima a velký mráz a žijí tam polární zvířata.

Lednová vycházka ke krmelcům byla velice pěkná, neboť příroda byla pokrytá ledovou námrazou. Děti říkaly, že si připadají jako v pohádce „Ledové království“. U krmelců jsme s dětmi vysypali plno dobrot pro zvířátka a zavěsili jsme krmení pro ptáčky.

Divadelní představení „Pipi dlouhá punčocha“ bylo veselé, plné cvičení, tancování a skákání. Skupinka našich předškoláků byla v Brně v Moravské galerii na výukovém programu „Pohádka o sluníčku“.

Poslední týden v měsíci únoru proběhl v naší školce v duchu karnevalového veselí. Děti vyzdobily prostory školky a ve stanovený den přišly do školky v kostýmech. Už tu nebyly děti, ale plná školka princezen, pirátů, šašků, různých zvířátek, kostlivců… Děti si den užily a odnesly si domů plno dárečků z tomboly a nakonec jsme si všichni slavnostně připili dětským „šampáněm“.