Nový školní rok v mateřské škole jsme zahájili vesele s kapelou Ententyky do muziky. Děti poznávaly hudební nástroje: kytaru, rytmické nástroje a kyborg. Zpívaly a poslouchaly vtipné písničky o zvířátkách.

Pěkné počasí dětem přálo při Adaptačním dopoledni. Děti utužily svá přátelství při plnění sportovních úkolů na školní zahradě.

Při výpravě za lesním skřítkem, který nás vždy vítá na kraji lesa, jsme s dětmi vyrobili kamarádku. Dali jsme jí jméno Otesánka a vyrazili jsme. V lese nás čekalo překvapení.Kraj lesa zarostl přes prázdniny náletovými  rostlinami.

Podzim jsme přivítali tradičně opékáním brambor. Děti nadšeně chroupaly začouzené brambory se solí.

Sandra Riedlová přijela do školky s Africkou pohádkou. Tentokrát černoušek Baumty, kterého děti již znají, vyrazil hledat vodu. Cestou poznával mnoho zvířat. Rodiče také čekal úkol, aby se zapojili s dětmi do výroby draka. Přinesli společně s dětmi  zajímavé a originální výrobky. Vyzdobili jsme podzimní šatny.

Přijel nás pobavit kouzelník a učil nás známým trikům. Tak šikovné prsty však nemá nikdo z nás. Hudební pořad Babička chrota vypravuje nás překvapil tím, že chrota je starý hudební nástroj. Poznali jsme další staré nástroje: loutnu, okarinu, pozoun, žaltář a další. Pan Macků představil vtipně dětem nástroje z dávných dob rytířů.

Na Špilberku jsme navštívili dětský klub Hlídka. Ve výukovém pořadu Jak Kaštánek zachránil princeznu Duběnku děti plnily úkoly, aby vysvobodily princeznu od draka. Každá dračí hlava dětem dala úkol hmatový, chuťový, čichový, sluchový a rozumový. Splnění úkolu děti oslavily písničkou, kterou zahrály na skořápky ořechů kamínky a dřívka.